fbpx

ESG Professionals: op weg naar een groene economie

Delen

Young Financials gaat groen! Met het oog op de aankomende implementatie van de EU Taxonomy binnen de financiële sector, zijn wij gestart met ‘ESG Professionals’. Hier laten wij vraag en aanbod van deze professionals samenkomen, om samen te werken aan een groene en duurzame economie. Nog niet bekend met ESG en de EU Taxonomy? Wij praten je bij!

Environmental, Social and Governance (ESG) biedt een normatief raamwerk voor duurzame activiteiten en investeringen van bedrijven en organisaties. Hierop aansluitend heeft de Europese Unie de EU Green Deal in het leven geroepen. Met de EU Green Deal streeft de Europese Commissie ernaar om de Europese economie te verduurzamen (o.a. 55% minder broeikasgassen in 2030). Naast publieke investeringen, moet het bedrijfsleven hier ook een bijdrage aan leveren.

De EU Taxonomy is een tool binnen de EU Green Deal die investeringen in duurzame economische activiteiten moet helpen stimuleren. De financiële sector speelt hierin een sturende rol door middel van de investeringen die zij doen.

Vanaf 2022 worden organisaties met meer dan 500 werknemers geacht te verklaren welk deel van hun investeringen in lijn zijn met de Taxonomy. Dit vereist implementatie van specifieke screeningscriteria. Verslaglegging van deze investeringen kan in het jaarlijkse financiële verslag of in een aparte duurzaamheidsrapportage.

Om dit te bewerkstelligen, leggen wij vanuit ESG Professionals graag de link tussen young professionals en de financiële sector. Wil jij jouw capaciteiten inzetten om mee te werken aan de implementatie van deze Taxonomy en de economie een stukje groener te maken? Of ben jij juist op zoek naar frisse young professionals die jou hierbij kunnen helpen? Neem dan een kijkje op onze ESG Professionals pagina en meld je aan:

https://youngfinancials.com/esg-professionals/

Meer artikelen