fbpx

Goudmijn of bodemloze put? De wildernis van vacatures

Delen

‘Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal opnieuw sneller toe dan de vermindering van de werkloosheid.’ kopte het NRC afgelopen week1. Veel werkzoekenden zullen dit zeker gemerkt hebben. Vacatures en mooie aanbiedingen vliegen je om de oren, wat nogal overweldigend kan zijn. Want hoe kies je vervolgens uit al die mooie posities? En hoe weet je zeker dat je de beste beslissing maakt?

Dat er meer vacatures zijn dan mensen die werk zoeken, betekent dat er veel organisaties zijn die maar al te graag de kennis en expertise van werkzoekenden in hun team willen opnemen. Dit zorgt voor een breder scala aan keuzes, maar kan tegelijkertijd de keuzestress doen toenemen. Als werkzoekende moet je meer aspecten tegen elkaar afwegen, waardoor de angst voor het maken van de verkeerde keuze sneller op de loer ligt. Als gevolg blijf je hangen in je keuzes en kom je vast te staan in je eigen afwegingen. ‘Een baan is namelijk meer dan een functie alleen. Het simpelweg vinden van een baan lukt wel, maar het vinden van een baan die écht bij mij past, is een ander verhaal.’

Een stukje begeleiding in dit proces helpt zeker. Zo weten wij vanuit Young Financials, met meer dan 16 jaar ervaring, dat het stellen van de juiste vragen ervoor zorgt dat kandidaten een veel duidelijker beeld hebben van de opties die er zijn, wat bij hen past en wat haalbaar is. Onze recruiters en accountmanagers begeleiden dit hele proces en helpen zo uiteenlopende ideeën op een rijtje te zetten. Onze jarenlange ervaring met het begeleiden van kandidaten en onze nauwe connecties met werkgevers zelf zorgt voor een goede ondersteuning voor kandidaten om werk gerelateerde wensen en behoeftes in kaart te brengen en vorm te geven.

Dus hoe kies je nou uiteindelijk uit al die mooie posities? Ergens weten we allemaal wel waar we naar op zoek zijn, maar kunnen onze eigen gedachtes ons enorm in de weg zitten. Rijk eens uit naar mensen die gespecialiseerd zijn om jou hierin bij te staan. Niet alleen ontneemt dit veel van je twijfels, maar brengt het je wellicht ook op nieuwe plekken die je niet eerder voor ogen had.

Interesse? Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/15/opnieuw-recordaantal-nederlandse-vacatures-a4065525

Meer artikelen