fbpx

Hoe bind jij Young Professionals?

Delen

Young Professionals geven tegenwoordig na 1 (of 2 of 3) jaar aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Dit is een trend die veel voorkomt bij millennials en generatie Z (generaties geboren tussen 1981 en 2000). Wat zijn nou eigenlijk de drijfveren van Young Professionals? Welke aspecten vinden zij belangrijk in hun zoektocht naar een baan? Young Financials deed onderzoek naar de drijfveren voor de keuze van een nieuwe baan van Young Professionals in de financiële sector.

1. Geef voldoende groeimogelijkheden

Een van de drijfveren die door bijna 90% als bepalend aspect wordt aangegeven is persoonlijke ontwikkeling. Young Professionals zijn continu op zoek naar uitdagingen en willen een vliegende start voor zijn of haar carrière. Het bieden van voldoende extra’s is belangrijk om interessant te blijven. Denk aan opleidingen, trainingen, stages op andere afdelingen en workshops om zich verder te kunnen ontwikkelen.

2. Bied goede arbeidsvoorwaarden

Bied de Young Professionals een mooi salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Laat ze bijvoorbeeld ook een dagje vanuit huis werken, millennials vinden vrijheid erg belangrijk. Driekwart van de Young Professionals gaf aan dat arbeidsvoorwaarden van belang zijn bij het kiezen van een werkgever.

3. Hanteer een open bedrijfscultuur

Young professionals vinden een aangename bedrijfscultuur tevens een doorslaggevend aspect. Ze willen ergens binnenlopen en direct het gevoel hebben dat dit bedrijf bij hem of haar past! Jong talent geeft eerder voorkeur aan een bedrijf met een informele, transparante en toegankelijke werksfeer. Daarnaast wordt de aankleding van het kantoor en of er een klik bestaat met de interviewer meegenomen in de evaluatie van een bedrijfscultuur.

4. Maak ruimte (en budget) vrij voor leuke teamactiviteiten

Young Professionals blijven langer hangen als ze het goed kunnen vinden met collega’s. Zorg ervoor dat je dit faciliteert. Jong talent is op zoek naar een baan waar collega’s zijn om zowel positieve als negatieve momenten mee te delen. Het organiseren van leuke teamactiviteiten zorgt voor ontspanning en dat jouw team elkaar beter leert kennen. Dit creëert een positieve en aangename werksfeer.

5. Zorg voor genoeg afwisseling

Young professionals zijn aan het ontdekken wat zij echt inhoudelijk zoeken in een baan. . Van eindeloos dezelfde handelingen verrichten krijgen zij geen energie.. Het aanbieden van afwisselende werkzaamheden is hierdoor een belangrijke trigger: afwisselende projecten, werkmethodes, werkomgevingen en werktijden. Young Professionals vinden het belangrijk dat zij door hun werkgever worden gestimuleerd om eigen initiatief en verantwoordelijkheid te tonen.

 

Persoonlijke ontwikkeling, arbeidsvoorwaarden, bedrijfscultuur, leuke collega’s en afwisseling vormen de vijf belangrijkste aspecten voor jong talent in hun zoektocht naar een baan. Om jong talent te binden, dienen werkgevers zich zo aantrekkelijk mogelijk in de markt te presenteren en in te spelen op deze drijfveren!

Meer artikelen