Business Controller – Private Equity – Amsterdam

Wat breng je?

✓ Beheersing Nederlandse taal vereist
✓ 4-6 jaar relevante ervaring, bij voorkeur bij een big 8 accounting firm
✓ Snel leervermogen en goede communicatieve vaardigheden

Wat krijg je?

✓ Max. € 6.500 (40h) + bonus
✓ Pensioen + andere voorwaarden
✓ Werken in een leuk, dynamisch, open en jong professioneel team
✓ Maandelijkse borrels en 4 onvergetelijke evenementen per jaar

Wat doe je?

Introductie

Brutosalaris max. 84k + aantrekkelijke bonus | Business Controller | Private Equity | Rechterhand van de CFO | Unieke kans om de Private Equity sector te betreden | Apollolaan, Amsterdam-Zuid

 

Organisatie

Avedon Capital Partners is een toonaangevende growth investor die uitzonderlijke ondernemers en managementteams van speciaal gepositioneerde nichebedrijven ondersteunt, om hun snelle ambities op een nuchtere, partnership-driven manier te realiseren. Avedon investeert in sterke bedrijven die nichemarktleiders zijn in de small-cap en mid-cap markten in de DACH-regio en Benelux. Deze bedrijven opereren binnen de sectoren smart industries, consumer & health, software & technology of zakelijke dienstverlening en hebben een omslagpunt bereikt. Avedon ontwikkelt echte partnerships met onderscheidende ondernemers en managementteams en toont een sterke ondernemingsgeest binnen de gehele organisatie, met als doel het creëren van hoog presterende, solide bedrijven die tegelijkertijd de groei versnellen. Hiervoor worden verschillende strategieën gebruikt, zoals internationale uitbreiding, uitrol van bewezen concepten en buy-and-build platforms.

Avedon heeft ca. 30 medewerkers verdeeld over twee kantoren (Düsseldorf en Amsterdam), waaronder een team van 18 ervaren investeringsprofessionals met diverse en complementaire vaardigheden en achtergronden in Private Equity, bedrijfsmanagement, consulting en financiën. Samen met een netwerk van 20+ operationele partners heeft Avedon ervaring in het uitvoeren van verschillende groeipaden, waarbij het expertise en een diep begrip van verschillende sectorniches, bedrijven en geografische gebieden biedt. Avedon heeft een dynamische cultuur binnen een groeiende organisatie met tot nu toe meer dan €1 miljard aan beheerd vermogen en investeert momenteel vanuit het Avedon IV €600 miljoen fonds.

 

Functie

Dit is een unieke carrièrekans voor een finance professional met 4-6 jaar ervaring, die de wereld van Private Equity wil betreden. Je bent de rechterhand van de CFO en krijgt te maken met portfoliobedrijven in diverse sectoren binnen een dynamische en uitdagende omgeving. In deze brede functie kom je in contact met externe partijen zoals externe beheerders, accountants, belastingautoriteiten, banken, toezichthouders en de depothouder. Intern zul je de investeringsprofessionals ondersteunen bij alle financiële vraagstukken die zij hebben. Bij Avedon maak je deel uit van een team van zeer ervaren professionals, met collega’s op de kantoren in Amsterdam en Düsseldorf.

 

Functie-eisen

Je zult je focussen op Avedon’s vier Private Equity fondsen en bedrijfseenheden. Typische verantwoordelijkheden omvatten onder andere:

 • Coördinatie en beoordeling van de output van externe beheerders, inclusief de nauwkeurige verwerking van aan- en verkooptransacties en kwartaalwaarderingen.
 • Beheer en controle van het financiële rapportageproces, inclusief maandelijkse rapportages voor portfoliobedrijven, kwartaalrapportages voor investeerders, jaarrekeningen, kapitaalrekeningoverzichten, kwartaalrapportages aan de Raad van Toezicht, en rapportage aan de depothouder, banken en toezichthouders.
 • Voorbereiding en rapportage van financiële analyses om inzicht te bieden in de prestaties van portfoliobedrijven en fondsen met behulp van iLevel.
 • Verbetering van niet-financiële ESG-rapportage door portfoliobedrijven en Avedon Capital Partners, inclusief de implementatie van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

 

Avedon zoekt een finance professional met de juiste instelling, die een sterke technische achtergrond in accounting heeft, hands-on is, deadlines kan halen en nooit compromissen sluit op kwaliteit. Iemand die snel processen en complexe structuren kan beoordelen, verbeterpunten kan identificeren en verantwoordelijkheid kan nemen. Je begrijpt of bent bereid om de dynamiek van Private Equity te leren kennen, kunt prioriteiten stellen en ondersteuning bieden aan de investeringsteams. Je wordt aangemoedigd om projecten op te pakken en je te verdiepen in onderwerpen die je interesseren.

Vanwege de hoogwaardige omgeving waarin je zult werken, moet je een volwassen persoonlijkheid hebben, solide communicatieve vaardigheden bezitten en open zijn in de omgang. Je zult dagelijks in contact staan met verschillende (senior) stakeholders en te maken krijgen met veel ad-hoc zaken. Het is jouw verantwoordelijkheid om verwachtingen te managen en op te volgen.

Ervaring: 4-6 jaar, bij voorkeur bij een accountantskantoor
Taalvaardigheid: vloeiend in Nederlands en Engels

 

Aanbod

Deze rol bied je de kans om de uitdaging te ervaren van werken als een toonaangevende Private Equity-manager in het middensegment, binnen een van de meest competitieve segmenten van de financiële industrie. Je zult actief zijn in een omgeving met een laag volume maar hoge complexiteit, internationaal georiënteerd en met veel belanghebbenden, waaronder investeerders en toezichthouders.

Avedon is een plek waar de meest getalenteerde mensen op hun best presteren en tegelijkertijd plezier hebben. Er is veel waardering voor het team, waarbij er veel tijd aan teambuilding wordt besteed, zoals de vier teamuitjes per jaar en maandelijkse borrels. Avedon hecht waarde aan een open cultuur waar je aannames los kunt laten, jezelf kunt zijn en vrijuit je mening kunt uiten.

Welke aanvullende voorwaarden kun je verwachten?

 • Bruto maandsalaris op basis van 40 uur per week inclusief vakantiegeld: maximaal € 6.500, – afhankelijk van ervaring en achtergrond
 • Aantrekkelijke jaarlijkse bonus (2 extra maandsalarissen mogelijk) gebaseerd op bedrijfsresultaten (50%) en jouw persoonlijke prestaties (50%)
 • Pensioenbijdrage
 • 25 vakantiedagen (op basis van 40 uur)
 • Reiskostenvergoeding
 • Hybride werken (één dag per week)
 • Werken in een gloednieuw kantoor op een toplocatie: Apollolaan, Amsterdam-Zuid
 • Vaste aanstelling

  

Sollicitatie

Geïnteresseerd? Upload dan je cv via de solliciteerknop. Als je meer informatie wilt ontvangen over deze vacature, neem dan contact op met Michel Maaswinkel via +31 6 136 33 459 of stuur een e-mail naar recruitment@youngfinancials.com.

 

michel maaswinkel
Michel Maaswinkel
Founder & Managing Director

+31 6 136 33 459