fbpx

Junior Trade Controller – Asset Management – Den Haag

Wat breng je?

✓ Afgeronde Bachelor in de richting van Banking, Finance, Economie of Bedrijfskunde;
✓ Je hebt een sterke affiniteit met Asset Management, financiële instrumenten en financiële markten;
✓ Cijfermatig analytisch sterk en nauwkeurig.

Wat krijg je?

✓ Een goed salaris, € 3.000 (o.b.v. 40 uur per week)
✓ Opleidingsbudget van € 1.500
✓ Uitstekende doorgroeimogelijkheden

Wat doe je?

Introductie

€ 3.000  + 13e maand | 40 uur | Junior Trade Controller | Asset Management | Bachelor in economische richting | Complexe derivaten- en effecten transacties |  Procesverbetering | Dashboarding | Projecten

Ben je net Bachelor afgestudeerd in een financiële richting? Heb jij affiniteit met asset management en financiële instrumenten? Als Junior Trade Controller, werk je nauw samen met front office Asset Management en heb je al snel veel verantwoordelijkheden en zijn er volop doorgroeimogelijkheden! Wil jij werken voor een vooraanstaande organisatie in Asset Management? Lees dan snel verder voor meer informatie!


Organisatie

Onze opdrachtgever is één van de grootste spelers in het beheer van vermogens van Institutionele Investeerders. Dit doen zij door te investeren namens haar cliënten. Hierbij richt de opdrachtgever zich op rendement en vooral ook op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Functie

De functie van Junior Trade Controller valt binnen de Midoffice Asset Management. De dagelijkse bezigheden van deze functie bestaan uit het monitoren alle voorkomende complexe derivaten- en effectentransacties, die worden afgesloten door front office Asset Management. De omvang van orders liggen tussen de 100-200 mio en de dynamiek en verantwoordelijkheden zijn hoog. Ook houd jij je bezig met het signaleren van afwijkingen (oa. koersuitval, first time right) en het reconciliëren van settlements processen en transacties.

In Power BI bouw je dashboards en creëer je inzichten in processen. Daarnaast ga jij meewerken aan projecten, zoals de invoering van nieuwe financiële instrumenten of het doorvoeren van procesverbeteringen. Binnen deze functie heb jij directe (internationale) contacten met diverse interne- en externe stakeholders binnen de pensioensector, brokers, fund managers en Big 4 accountants. 


Functie-eisen

Om succesvol te zijn als Junior Trade Controller ben jij of heb jij:

  • Afgeronde Bachelor in de richting van Banking, Finance, Economie of Bedrijfskunde;
  • Starter en heb je een sterke affiniteit met Asset Management, financiële instrumenten en financiële markten;
  • Cijfermatig analytisch sterk en nauwkeurig;
  • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en schrift;
  • Communicatief vaardig, teamplayer, en een kritische instelling;
  • Uitstekende beheersing van Excel;
  • Beheersing van Power BI of andere data (intelligence) programma’s is een plus.


Aanbod

Carriere perspectieven zijn goed. De functie van Junior Trade Controller geeft jouw een solide basis binnen Asset Management en je maakt kennis met alle markten, producten en financiële instrumenten, waarin wordt gehandeld. Vanuit deze functie kan je bijvoorbeeld doorgroeien naar front office asset management. Ook verbreding naar aandachtsgebieden zoals investment control, performance measurement, data management en reporting behoort tot de mogelijkheden. Je komt te werken binnen een dynamische, professionele en hoogwaardige werkomgeving. Cultuur is informeel en er is binnen de organisatie een gezonde mix van young professionals en ervaren professionals.

Wij bieden jou een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar en met het vooruitzicht op een vast dienstverband. Je ontvangt, afhankelijk van jouw werkervaring, een bruto maandsalaris van € 3.000,- op basis van 40 uur, 13e maand, 8,33% vakantiegeld, 25 vakantiedagen per jaar en een opleidingsbudget van € 1.500. Daarnaast worden jouw reiskosten woon werkverkeer vergoed, neem je deel aan de (premievrije) pensioenregeling en zijn er aan kantoor sportfaciliteiten en een ontspanningsruimte.


Sollicitatie

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan willen we je graag leren kennen! Jij kunt direct solliciteren via onderstaande button. Voor meer informatie over deze vacature kun jij contact opnemen met Doris Kroes via +31 (0)20 489 23 20 of stuur een e-mail naar recruitment@youngfinancials.com.


Doris Kroes
Doris Kroes
Junior Talent Acquisition Manager

+31204892320