detacheringsbureau

5x waarom het inschakelen van een detacheringsbureau zinvol is

Delen

Tijd = geld

Het zoeken én vinden van de juiste kandidaat vereist vaak redelijk wat tijd. Binnen een organisatie is er soms weinig capaciteit om zelf de werving te doen. In het geval van bijvoorbeeld een last minute afzegging kan dit erg vervelend zijn. Een detacheringsbureau heeft op zo’n moment al een hele database aan kandidaten klaarstaan, dus kan de zoektocht versneld van jou overnemen. Hierdoor hoef je geen eigen mensen in te zetten en kunnen zij zich blijven focussen op hun eigen taken.

 

Actuele kennis arbeidsmarkt

Detacheringsbureaus zijn goed op de hoogte van de huidige status van de arbeidsmarkt, ze zitten er immers middenin. Ze werken continu aan een goed netwerk en weten goed in te spelen op vraag en aanbod. In geval van een ruime of juist krappe arbeidsmarkt, kan een detacheringsbureau nog altijd de juiste kandidaten voor jou selecteren en alle andere sollicitaties op een goede manier afhandelen.  

 

Specialistische vacatures

Een detacheringsbureau is vaak gespecialiseerd in een specifieke richting. Het bureau kent de markt, het vakgebied en spreekt de taal. Jarenlange ervaring zorgt voor een bepaalde mate van expertise en autoriteit. Dergelijke bureaus bezitten daarom vaak een sterke aantrekkingskracht om geschikte kandidaten te vinden, ook voor moeilijker in te vullen plekken.

 

Betrokken begeleidingsproces

Een belangrijke dienst die detacheringsbureau bieden, is de begeleiding van het proces die kandidaten doormaken om bij jou aan tafel te komen. Hierin worden zowel kandidaat als opdrachtgever geholpen. Niet alleen neemt het detacheringsbureau de wellicht vervelende taken (zoals een afwijzing) in handen, ook zorgt het bureau ervoor dat kandidaten enthousiast worden over de betreffende organisatie. Ongeacht de uiteindelijke beslissing, de reputatie van jouw organisatie wordt hoe dan ook geholpen.

 

Keuzevrijheid

Uiteindelijk bepaal jij altijd zelf of je met de aangeleverde kandidaten in procedure gaat. Mocht je toch de match missen, dan wordt dit teruggekoppeld naar het detacheringsbureau. Met deze feedback gaat het bureau vervolgens aan de slag, om te garanderen dat een toekomstige selectie van kandidaten nóg beter is. Een lang samenwerkingsverband zorgt vanzelfsprekend uiteindelijk voor een steeds betere match van kandidaten met vacatures.

Meer artikelen

Meet our Young Professional António!

Nowadays, Young Professionals are looking for opportunities abroad to improve their careers and see new places. António Perdigão is one of them;