Young Financials

Je carrière starten in de financiële sector: een uitdaging vol kansen

Delen

Als Master afgestudeerde zijn er talloze mogelijkheden om een carrière te starten in de financiële sector. Van Investment Banking tot Risk Management, de financiële sector biedt een breed scala aan uitdagingen en kansen voor degenen die een passie hebben voor cijfers en analyses.

Maar dan ben je afgestudeerd en dan? Waar te beginnen? Hier zijn een tips die er onder andere voor zorgen dat jij slaagt in de financiële sector:

 1. Specificeer je doelen

  Voordat je begint met solliciteren, is het belangrijk om helder te hebben wat je precies wil bereiken in de financiële sector. Wil je bijvoorbeeld in Investments werken, of ben je meer geïnteresseerd in Corporate Finance? Door je doelen te specificeren, kun je gericht zoeken naar vacatures die hierop aansluiten en bij je interesses passen.

 2. Bouw je netwerk op

  Een uitstekend netwerk is onmisbaar in elke sector, en zeker in de financiële. Maak verbinding met mensen in de branche, zoals oud-collega’s of vrienden die werkzaam zijn in desbetreffende industrie. Vraag hen naar hun ervaringen en raad, en vergroot je kennis en inzicht in de branche.

 3. Verdiep je in de branche

  Lees vakbladen en volg nieuwsberichten over de financiële sector. Doe onderzoek naar bedrijven en organisaties die bij jouw doelen passen, en leer zo veel mogelijk over hun producten, diensten en doelstellingen.

 4. Versterk je vaardigheden

  Een opleiding in Finance is een uitstekende basis, maar er zijn altijd nieuwe vaardigheden die je kunt leren en verbeteren. Zorg dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en trends in de financiële sector en versterk bijvoorbeeld je vaardigheden die op dat moment veel gevraagd zijn.

 5. Solliciteer en praat mee

  Begin met het zoeken naar vacatures die bij jou passen. Zorg dat je sollicitatiebrief en CV op orde zijn en bereid je goed voor op sollicitatiegesprekken. Laat je enthousiasme voor de financiële sector en jouw ambities voor de toekomst blijken, en laat zien dat je bekend bent met de branche en de bedrijven waarvoor je solliciteert.

Met deze tips in gedachten, kunnen afgestudeerden de juiste stappen zetten om hun carrière in de financiële sector te starten. Blijf altijd leren, ontwikkelen en groeien en je zult zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. En wil je een keer advies over wat jouw persoonlijk beste vervolgstappen zijn? Meld je dan hier aan bij Young Financials en dan helpen wij je verder!

Meer artikelen

Meet our Young Professional António!

Nowadays, Young Professionals are looking for opportunities abroad to improve their careers and see new places. António Perdigão is one of them;