Young Professional Ridwan

Ontmoet onze Young Professional Ridwan!

Delen

Ontmoet onze Young Professional Ridwan!

Ridwan is 28 jaar oud en werkt nu via Young Financials als SBL Officer, securities borrowing & lending bij één van de grootste banken in Nederland. Met zijn team houdt hij zich de hele dag bezig op de short selling afdeling en zij monitoren samen de risico’s van klanten. Meer weten over Ridwan en zijn weg naar het worden van een Young Professional? Lees dan hieronder verder!

 

Wist je altijd al dat je iets in de richting van Finance wilde doen? En hoe heb je de weg naar het worden van een Young Professional ervaren?

“Ja eigenlijk wel. Ik heb een Bachelor en Master Economie gedaan, beide in Amsterdam. Toen ik deze had afgerond, was het mijn doel om te gaan werken bij een financiële instelling. Tijdens mijn studie had ik een bijbaan als rondleider op de aandelenbeurs. Ik mocht toen door het gebouw heen rondleidingen geven en dat vond ik erg leuk. Ook kwam ik tijdens mijn studie via LinkedIn bij Young Financials terecht. Ik had toen mijn CV achtergelaten op de website en na een paar dagen werd er met mij contact opgenomen of ik interesse had in een baan die ze bij mijn profiel vonden passen. Dat bleek deze functie als SBL Officer te zijn. Daarna hoorde ik dat het om een functie bij één van de meest gewilde werkgevers onder afgestudeerden en economen was.

Ik vond het heel erg fijn dat Young Financials mij zo goed kon helpen om op zo’n mooie plek terecht te komen. Ik heb na het contact met de recruiters een gesprek gehad met de Accountmanagers van YF en die hebben mij heel goed voorbereid. Samen hebben we mijn hele CV doorgenomen en de belangrijke punten besproken. We deden rollenspellen en er werden ook wat ingewikkelde vragen gesteld om te kijken hoe ik daarop reageerde. Het voelde ook wel echt als een soort coaching die ik kreeg. Dat vond ik fijn en daar heb ik heel veel van geleerd. Uiteindelijk had ik het gesprek bij de opdrachtgever en daar waren twee managers aanwezig die toevallig ook ooit via Young Financials daar terecht zijn gekomen. Zij zijn dus op dezelfde manier binnengekomen als ik en zijn uiteindelijk doorgegroeid naar een management functie . Dat er zulke doorgroeimogelijkheden zijn, vond ik erg gaaf om te horen.”

 

Wat zijn precies de taken in jouw functie?

“Ik ben ongeveer een jaar geleden via Young Financials bij de afdeling SBL gekomen en wij houden ons daar bezig met short-selling (het verkopen van effecten die men niet in bezit heeft) Ik hou me elke dag bezig met risico’s die klanten hebben. We kijken hoeveel trades er nog open staan, kijken om wat voor bedragen het gaat en daar proberen we op te acteren. Dit doen we door de klant te bellen (of mailen) en aan te geven dat ze hun positie nog moeten coveren als wij zelf geen mogelijkheid hebben om het voor ze in te lenen (borrow & lending). En dat is wat we ongeveer de hele dag doen. Een soort Risk Management eigenlijk, waarbij we open trades van klanten monitoren en ze informeren als er geen mogelijkheid is om hun trade te coveren met een borrow”

 

Wat is het meest waardevolle wat je hebt geleerd in je carrière tot nu toe?

“In Finance merk je dat er veel dingen moeten gebeuren en in mijn situatie zit er vaak ook tijdsdruk op bepaalde taken. Je leert daarbij heel goed hoe je je hoofd koel moet houden en hoe je het beste prioriteiten kan stellen. Je leert goed afwegen wat belangrijk en minder belangrijk is. Daarnaast leer je hoe je het best kan meedenken met klanten, hoe je met hen de relaties goed onderhoudt en dat klantvriendelijkheid daarbij belangrijk is. Er zijn afdelingen die zich nog veel meer bezighouden met klantcontact. Met die teams schakel je ook binnen de organisatie, en ook daar leer je ontzettend veel van.”

 

En heb je obstakels meegemaakt of dingen die juist heel goed gingen?

“Ik werd, wat je waarschijnlijk met veel banen hebt, een beetje in het diepe gegooid. Het leuke daaraan is wel dat je gelijk ‘part of the team’ bent. De eerste paar weken ben je nog aan het leren hoe alles in elkaar steekt en dan krijg je binnen een maand je eigen portfolio waar je meteen aan mag werken, dus de leercurve is heel stijl.

Verder worden obstakels die wij wel eens hebben af en toe veroorzaakt doordat we heel druk zijn. Ons werk is erg afhankelijk van de markt. Zodra er meer volatiliteit is in de markten merken wij dat in onze day-to-day. Volumes zijn hoger en je zal klanten vaker spreken. Tijdens deze periodes is de druk vaak hoog en leer je veel. Dit maakt het werk ook wel weer spannend en dynamisch en dat is iets wat ik er erg interessant aan vind. Ik leer elke week weer nieuwe dingen en krijg, bijvoorbeeld van collega’s en managers, telkens verschillende dingen te zien.”

 

Hoe zit het werken met collega’s precies?

“Ik heb wel echt het gevoel dat het een team is waarin wij werken. Het is een hele operationele baan en daarbij hoort ook een heel sterk teamverband. Je hebt allemaal je eigen portfolio, maar tussendoor heb je ook een aantal deadlines die je op een dag samen met je team moet behalen. Het kan bijvoorbeeld weleens voorkomen dat een collega een heel groot portfolio heeft en het daardoor lastiger is voor diegene om de deadline te halen, maar dan help je elkaar gewoon. Je kunt bij deze baan ook geen freerider zijn, want dat doet niet veel goeds voor je portfolio. Je werkt echt als een team en je zorgt er gewoon samen voor dat aan het eind van de dag al het werk gedaan is.

Daarnaast zijn er borrels en evenementen waar je mensen binnen de bank spreekt die er al een tijdje werken. Van hen hoor je verhalen over hoe de beurswereld vroeger werkte. Daardoor zie je heel goed wat de invloed van technologie op werk is. Je hoort bijvoorbeeld dat vroeger mensen echt nog dingen op papier moesten doen en dat een manager daar dan een handtekening onder zette. Nu gaat het allemaal digitaal en is het werk eigenlijk 100 keer zo snel.

Tot slot hebben we ook een paar mensen die zich echt helemaal met automatisering bezighouden, waar je ook veel van kan leren. Ik ben bijvoorbeeld nu ook een beetje met Python begonnen, waar ik heel veel plezier in heb. Je ziet gewoon echt dat het een goed bedrijf is om aan de slag te gaan als afgestudeerd financial.”

 

Wat zou jij willen meegeven aan Young Professionals die nu aan hun carrière beginnen?

“Zoek iets waarvan je zeker weet dat je er wat van gaat leren. Stel dat je iets in Finance wil doen, probeer dan via grote bedrijven binnen te komen in die wereld. Van het werken bij een financiële instelling ga je enorm veel leren. Staar je verder niet blind op wat een traineeship is. Vooral in het begin is het een stuk lastiger om binnen te komen op een traineeship en via een detacheerder kom je eigenlijk ook net zo goed op een hele mooie plek. Binnen het bedrijf waarin ik nu werk zie ik veel mensen die bijvoorbeeld via Young Financials zijn binnengekomen en die hebben nu ook allemaal hele mooie functies gekregen. Er zijn dus toch wel meerdere wegen die naar een top opdrachtgever leiden.”

 

Wil jij net als Ridwan een Young Professional worden? Bekijk onze Finance vacatures! Of weet je nog niet precies wat bij je past? Solliciteer dan open op onze aanmeldpagina en dan vinden wij voor jou te perfecte functie!

Meer artikelen

Meet our Young Professional António!

Nowadays, Young Professionals are looking for opportunities abroad to improve their careers and see new places. António Perdigão is one of them;